جراحی ایمپلنت های دندانی، ضرورت انجام آن
جراحی ایمپلنت های دندانی که زیرمجموعه ی جراحی های داخل دهانی است، جزء شیوههای نوین و کاربردی است که ریشه دندان فلزی را بهوسیله جراحی به فک بیمار متصل میکنند. این روش درمانی فوقالعاده برای دندانهای آسیبدیده یا ازدسترفته کاربرد دارد و ظاهر آن بسیار شبیه به دندان واقعی است. جراحی ایمپلنت دندانی میتواند یک جایگزین مناسب برای پروتزها یا بریچ کاریهای دندان باشد که باعث عدم قرارگرفتن صحیح دندانها رویهم میشود.
این شیوه منحصربهفرد درمانی، در زمان فقدان ریشه طبیعی دندان، جزء بهترین روشهای درمانی محسوب میشود. چگونگی انجام این روش درمانی به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک بیمار بستگی دارد و مطابق با شرایط بیمار ارائه میشود. از مزیتهای اصلی ایمپلنت دندانی، می توان پشتیبانی محکم از دندانهای جدید ساخته شده توسط متخصص را بیان کرد. در این مقاله تصمیم داریم در حیطه این جراحی، ضرورت انجام، خطرات و مراحل آن سخن بگوییم.
ضرورت انجام جراحی ایمپلنت های دندانی و انجام این شیوه درمانی
یکی از ضرورتهای اصلی جراحی ایمپلنت های دندانی، جهت اتصال دندانهای ساخته شده توسط متخصص به فک است. از دیگر موارد لزوم انجام این شیوه درمانی، میتوان، جلوگیری از حرکت ایمپلنتها را بیان کرد. در این قسمت تصمیم داریم، دلایل نیاز به جراحی ایمپلنت و ضرورت انجام این فرایند را بیان کنیم.
جایگزینی مناسب برای دندانهای ازدسترفته، گاهی اتفاق میافتد که دندان دائمی بیمار بر اثر مشکلاتی مانند بیماریهای لثه یا حوادث از بین میرود. روش موردنظر میتواند یک جایگزین مناسب برای دندانهایی باشد که ریشه ندارند. عدم جایگزینی دندانها میتواند منجر به مشکلاتی مانند، نقص در استحکام فک، افتادگی چهره و مشکلات گوارشی شود.
حفظ سلامت دهان و فک، ایمپلنت دندانی یکی از شیوههای مدرن و بیهمتا است که میتواند به حفظ سلامت دهان و فک کمک کند. زمانی که دندانی از دست میرود در دهان یک فضای خالی ایجاد میکند که این مکان میتواند در معرض رشد باکتریها، میکروبها و خطر عفونت باشد.
بهبود ظاهر و افزایش اعتمادبهنفس، دندانهای ازدسترفته میتوانند تاثیر قابلتوجهی بر ظاهر و اعتمادبهنفس فرد داشته باشند. با جایگزینی دندانهای ازدسترفته، ظاهر دندانها و لبخند بهبود مییابد و بر روحیه و افزایش اعتمادبهنفس تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
خطرات روش جراحی ایمپلنت دندان
جراحی ایمپلنت های دندانی یک روش درمانی محبوب و منحصربهفرد است که بهتر است نزد دندانپزشک حاذق انجام شود. در صورت انتخاب نادرست کلینیک دندانپزشکی ممکن است؛ مانند هر روش درمانی خطراتی به دنبال داشته باشد. بااینحال در صورت اتفاقافتادن خطرات روش درمانی موردنظر، قابلیت درمان وجود دارد و جای نگرانی نیست. در این بخش از مقاله تصمیم داریم به این خطرات اشاره کنیم.
- امکان ایجاد عفونت در محل انجام جراحی
- آسیب به ساختارهای اطراف مثل سایر دندانها یا رگهای خونی
- آسیب عصبی مانند سوزنسوزنشدن در لثه، دندان، لب یا چانه
- مشکلات سینوسی در زمان کافینبودن حجم استخوان در ناحیه فک بالا و بزرگبودن سینوسها
آشنایی با 4 مرحله اصلی انجام جراحی ایمپلنت های دندانی
برای انجام جراحی ایمپلنت های دندانی باید یک سری مراحل سپری شود که بهتر است پیش از انجام این روش درمانی از آنها اطلاع پیدا کنید.
ارزیابی اولیه از وضعیت بیمار
در مرحله اول جراحی ایمپلنت های دندانی، پزشک معالج، ارزیابی جامع از وضعیت دهان و فک بیمار انجام میدهد. این ارزیابی شامل، بررسی سلامت عمومی دهان، اندازه و شکل فک، وضعیت لثه و استخوان فک است. سیتیاسکن و تصویربرداری شعاعی مثل پانوراما از جمله کارهایی است که برای اطلاع بهتر از وضعیت فک انجام میشود.
برنامهریزی و طراحی در جراحی ایمپلنت های دندانی
پس از طیکردن ارزیابی اولیه در جراحی ایمپلنت های دندانی، نوبت به برنامهریزی دقیق توسط دندانپزشک میرسد. این برنامهریزی شامل تعیین تعداد و موقعیت ایمپلنتها، طراحی ساختمان دندانی و محاسبه اندازه و شکل ایمپلنت است. دندانپزشک ممکن است باتوجهبه نیازهای بیمار از مواد متفاوتی مانند تیتانیوم یا سرامیک استفاده کند.
آغاز فرایند جراحی ایمپلنت های دندانی
در این مرحله از جراحی ایمپلنت های دندانی، متخصص فرایند جراحی را آغاز میکند و در استخوان فک سوراخ ایجاد کرده و ایمپلنتها را بهصورت دقیق درون آن قرار میدهد. در برخی موارد دندانپزشک باتوجهبه شرایط بیمار برای تقویت استخوان فک، از تکنیکهای جراحی مثل برداشت استخوان یا جراحی سینوس استفاده میکند.
فرایند التیام پس از جراحی ایمپلنت های دندانی
بعد از انجام جراحی ایمپلنت های دندانی استخوان فک، فرایند التیام آغاز میشود که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد. این مرحله جزء مهمترین مراحل قبل از نصب ایمپلنت است که به استحکام و یکپارچگی ایمپلنت با استخوان فک کمک میکند. مرحله التیام اغلب شامل مراحلی مانند پیوند استخوانی، اتصال استخوانی و التیام لثه است.
قراردادن ساختمان داخلی در جراحی ایمپلنت های دندانی
مرحله بعدی در جراحی ایمپلنت های دندانی پس از التیام کامل استخوان، قراردادن ساختمان داخلی بر روی ایمپلنت است. ساختمان داخلی معمولاً با پیچهای مخصوص یا مفصل بر روی ایمپلنت قرار میگیرد. جالب است بدانید پیچ یا مفصل بهعنوان یک اتصالدهنده بین ایمپلنت و دندانمصنوعی عمل میکند.
معرفی یک دندانپزشک حاذق برای انجام جراحی ایمپلنت های دندانی
همانطور که در بالا بیان شد جراحی ایمپلنت های دندانی بهمنظور آمادهسازی لثه پیش از انجام این درمان نوین، ضروری است. ایمپلنت دندان، یکی از بهترین روشهای درمانی است که علاوه بر جنبه درمانی در زیبایی و افزایش اعتمادبهنفس نیز موثر است. بهتر است انجام جراحی ایمپلنت دندان نزد متخصصان باسابقه و متبحر انجام شود.
یکی از بهترین پزشکهای حاذق جهت انجام جراحی ایمپلنت و سایر مشکلات لثه، فک و دندان، طیبه قاسمی است. در صورت تمایل به دریافت نوبت و اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان میتوانید نوبت خود را بهصورت آنلاین بگیرید یا با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.
کلام آخر
در این مقاله در حیطه جراحی ایمپلنت های دندانی که جزء نیازهای اصلی انجام این فرایند درمانی است، مبحثی ارائه شد. این جراحی برای اتصال صحیح دندانهای مصنوعی با ظاهری طبیعی و زیبا به فک انجام میشود. از ضرورتهای انجام ایمپلنت میتوان به جایگزینی دندانهای ازدسترفته، حفظ سلامت فک، بهبود ظاهر و افزایش اعتمادبهنفس را بیان کرد. برای انجام این جراحی چهار مرحله اصلی، ارزیابی اولیه از وضعیت بیمار، برنامهریزی، التیام و قراردادن ساختمان داخلی باید طی شود.
جراحی ایمپلنت های دندانی جزء شیوههای نوین و کاربردی است که ریشه دندان فلزی را بهوسیله جراحی به فک بیمار متصل میکنند...